Homeopatie

 

 

Despre homeopatie. Baza de informatii
Despre homeopatie

Lexikon cu afectiuni
Lexikon cu afectiuni

Cum se alege remediul potrivit
Alegerea remediului

Farmacii homeopate
Farmacii homeopate

Materia medica - Descriptia remediilor
Materia medica

Online Repertory
Online Repertory english

Kent repertory
Kent repertory

Inverse Kent repertory
Inverse Kent repertory

Boenninghausen's repertory
Boenninghausen's repertory

Check also this out: 1

and this : 2
Ce este homeopatia?


Stiinta medicala introdusa de dr. German Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843), homeopatia este al doilea cel mai folosit sistem medical din intreaga lume conform O.M.S. (Organizaţia Mondiala a Sanatatii) - decembrie 2005. Este larg folosita in Europa. In Anglia este utilizata de generatii chiar de catre familia regala. In Franta apeleaza la homeopatie circa 40% din populatie. In Canada si Statele Unite a fost recunoscuta oficial inca din 1938. In Japonia si Asia homeopatic cunoaste o la ora actuala o mare dezvoltare. Cuvantul provine din greaca veche: homeos=aceeasi, pathos=suferinta, principiul de baza fiind tratarea si vindecarea bolnavului printr-un remediu sau agent terapeutic (administrat in doze mici si dinamizate) capabil de a provoca la omul sanatos (cand e administrat in doze mari) o stare asemanatoare simptomelor bolii.

Avantajele devin evidente: in multe cazuri, cu un singur remediu (cost mult scazut datorita dozelor mici utilizate) se poate obtine vindecarea unor simptome care apartin mai multor boli (din punct de vedere al diagnosticului alopat). In plus, vindecarea este blanda (fara reactii adverse) si naturala deoarece se face printr-o stimulare a sistemului imunitar si a resurselor proprii ale organismului. Pentru necunoscatori acest principiu poate sa para ciudat, insa el este sustinut de una dintre cele mai extraordinare dovezi: cea a rezultatelor practice obtinute atat la om, cat si la animale – ceea ce exclude efectul placebo.

 

Remediile homepatice vindeca de fapt sufletul, adica corpul astral, care la randul lui este cel care este entitatea inteligenta care intretine si coordineaza trupul. Acest lucru explica si de ce remediile diluate asa de mult incat nu mai contin decat informatia substantei active, dar nicidecum substanta in sine, au un efect asupra trupului. Efectul este deci indirect, caci nu materia ci spiritul din materie actioneaza asupra sufletului dand acestuia o anumita substanta care ii lipseste sau una pe care are o are in exces si care este cauza adevarata a bolii sufletului. Sufletul se poate asemana cu mecanicul unei masini in timp ce trupul este masina respectiva. Intarind mecanicul masinii acesta va a avea puterea sa repare si sa regleze masina pe care el o cunoaste foarte bine, facand-o din nou sa mearga cum trebuie.Diferenta intre homeopatie si tratamentele alopate
Cuvantul “alopat” provine de la termenii grecesti allos=alta si pathos=boala sau, altfel spus, alopatia ar fi metoda de tratare a bolnavului printr-un remediu sau agent terapeutic capabil de a provoca in organismul bolnav o stare diferita de simptomele bolii sale, derivand astfel boala in alta parte din corp. Unele dintre aceste principii alopate sunt aplicate si in zilele noastre (de exemplu, prin administrarea de diuretice sau purgative in caz de congestie cerebrala, ceea ce provoaca – prin derivatie – alte simptome neplacute).

Revenind la comparatia anterioarea dintre suflet – mecanic si trup – masina, cu alopatie se trateaza direct masina de cineva care nici nu stie cum functioneaza aceasta si nici nu stie ce efect au reparaturile care ii se fac asupra ei. Acest lucru mai mult strica masina cu pricina si oricine a facut un tratament cu medicamente si a fost silit sa le lase sau sa le reduca stie de pe pielea lui ce inseamna asta, fara a mai vorbi de nevindecarea in cele mai multe cazuri.

 

Cine doreste sa stie cum functioneaza cu adevarat si in detaliu alopatia, homeopatia, fitoterapia si heliopatia, vindecarea prin spirit si magnetism  – lucru care este necunoscut  la acest nivel pana si de cei care aplica aceste metode cu succes— sa citeasca singurele carti in care el poate afla acest lucru: „Puterea de vindecare a luminii soarelui”  si  “Cartea Domnului despre viaţă şi sănătate” de Jakob Lorber. 

Acest lucru este recomandat in special medicilor naturisti si homeopati care din intamplare ajung sa citeasca aceste randuri.

 

Diferenta intre homeopatie si tratamentele alopate

La tratamentele homeopatice cu atat mai mult decat la cele fitoterapeutice trebuie tinuta o dieta stricta pentru cel putin cateva saptamani, altfel remediul poate sa nu-si faca efectul deloc sau incomplet. Medicii homeopati seriosi si cu experienta stiu in general acest lucru si recomanda pacientului cel putin faptul ca cofeina, (din cafea, cola, pepsi, ceai negru si multe medicamente) precum si ceea ce contine camfor sau ulei de eucalipt trebuie evitat complet.

 

Ceea ce poate cei mai multi medici homeopati nu mai stiu sau nu mai recomanda pacientilor sunt factorii urmatori care impiedica sau incetinesc vindecarea si care pentru un tratament cu succes trebuie luati neaparat in considerare:

-      pacientul trebuie sa fie abstient sexual timp de 4-6 saptamani. Reconstituirea semintei ia multa enegiei sufletului, care in timpul acesta nu mai are energie de a se poate preocupa in intregime de vindecarea trupului.

-      trebuie evitate iutelile, mustarul, muraturile, ceapa cruda, carnea de porc, salate verzi si orice verzituri, cartofii, vinetele, ardeii si rosiile datorita toxinelor si elementelor daunatoare care le contin si care prin eliminarea lor lasa sufletului energia de a se concentra asupra vindecarii trupului. Mancare gatita este mai buna in acest caz

-      trebuie evitate medicamente chimice, vitamine sintetice, substituenti de zahar (aspartam), sare iodata si orice chimicale si conservanti cat mai mult timp posibil dupa ce s-a inceput tratamentul si chiar si inainte de a se incepe acestuia

 

Ar trebui consumate mancaruri simple din orez, cereale, chiar si cu carne, supe, ciorbe, compoturi de fructe sau fructe proaspete de sezon, paine integrala.

 

 

Literatura utila

 

Homeopatia pentru toti – Dr. Gerard Pacaud

Spitalul crestin. Introducere in medicina pastorala - Dr. Pavel Chirila

 

Cartea Domnului despre viaţă şi sănătate

Colaj de citate din opera lui Jakob Lorber, la care se adaugă cărţile lui Gottfried Mayerhofer şi alţi câţiva autori care au scris dupa Vocea Divină, selectate după criteriul sănătăţii şi al vindecării.

 

 

Linkuri utile

 

Doctori recomandabili din Romania

Dr. Pavel Chirila 

http://www.naturalia.ro

 

Centrul National de Acupunctură şi homeopatie
Adresa Str. Visarion nr.4 - Telefon 212.79.06

Spitalul "Christiana" , Şoseaua Pantelimon.
Infiintat de Dr. Pavel Chirila

 

Farmacia CHRISTIANA MEDICA (BUCURESTI)

Str. Theodor Sperantia nr. 104, Bl. S26, Sector 3 , Tel/Fax: 021/322.57.98

Farmacie cu specific homeopat; distribuitor produse homeopate.

 

Cabinetul Dr. Nicoleta Bratcoveanu  (homeopatie)

Adresa Str. Prof.Dr. Dimitrie Gerota (fost Calderon) nr.22 - Telefon 0722-385743 - 021-3177327

www.leacuri.net